Perspective pe termen lung în context de criză

Articol

Studiul Deloitte România Commercial Real Estate 2021

Perspective pe termen lung în context de criză

În urmă cu un an, lumea se confrunta cu un eveniment fără precedent care a contribuit la numeroase schimbări ale vieții publice și private. În 2021, criza sanitară rămâne un subiect fierbinte pe agenda guvernelor lumii și a companiilor private, acestea continuând să se confrunte cu situații de incertitudine și dificultăți.

De la începutul pandemiei de COVID-19, jucătorii din zona imobiliarelor cu scop comercial din România s-au confruntat cu riscuri strategice și operaționale. În 2021, aceștia trebuie să ia în calcul perspectivele pe care le au la dispoziție pe termen lung în context de criză și să se pregătească pentru „următorul normal”. „Următorul normal” va fi marcat de capacitatea fiecăruia de a găsi combinația ideală de tactici și strategii pentru a răspunde atât provocărilor legate de sănătate și siguranță, cât și celor de natură financiară.

Pe termen lung, care sunt principalele provocări ale companiilor din zona imobiliarelor cu scop comercial și care vor fi zonele pe care se vor concentra?

Studiul Deloitte Romania Commercial Real Estate 2021 analizează percepția jucătorilor din sectorul imobiliar comercial asupra efectelor pandemiei și planurile de business ale proprietarilor, dezvoltatorilor și investitorilor din acest sector. Raportul este efectuat pe baza răspunsurilor oferite de directori și membri ai consiliilor de administrație din domeniu.